23 Mart 2010 Salı

MEKANI iBADET ALLAHI AKIL iLE VASF ETMEK MÜMKÜNMÜDÜR.???



Kuranın kanıtlı ayetlerinden yola cıkacak olursak ayet mucizelerinde tanımak akılı vasıta ederek inancımızın basireti yani keskin anlama kavrama anlayışımız ile kalbin iman gözü ile görebilir kavrayabilir fakat, tarifi gözle görüp kavrayısımızın olmadıgının kanıtları ibadette mekan veya yön hatadır.

Nitekim BAKARA suresinde şöyle buyurmaktadır yüce kudret c.c. insanlar arasındaki bazı beyinsizler onları yönelmekte oldukları kıbleden ne çevirdi diyecekler onlara deki doguda ALLAHIN batıda ALLAH diledigini dogru yola (hüda yolu) iletir.

Bu ayet efendimizle s.a.a.v ile alay eden hristiyanlar için inmiştir ayetin devamında şüphesiz seni bir yöne çeviricez. siz müslümanız diyorsunuz ama bizim kıblemize muhtacsınız demişlerdi hristiyanlar ve ayet nazil oldu.

Resulullah s.a.a.v'den örnekle devam edelim efendimiz hazretleri peygamber olmadan 30 yıl boyunca hira magrasında kendiyle ve rabbiyle başbaşa kalmış ibrahim a.s.v'mın salavatullahi aleyh dinini ihya etmiştir...Zikirle meşkul olmus kendisini her defasında süzmüştür.

Uyguladıgı bir ibadet şekli yoktur.Zira ALLAH hatırla demektedir yani namaz oturup kalkılan bir spor gibi gösterilmesi son derece cahilce bir açıklamadır.Günümüzde bu konuyu diyanet işleri tarafından bazı ilahiyatçılar bu şekilde açıklamaktadır.

Spor yapıyorsunuz halbuki namazda eklem yerlerini rahatlatıyor rukü secde kalk tekrar yat...Bu son derece yapmacık açıklama oldugu gibi buna inananlarda NAMAZI artık spor veyahut görev gibi görmektedir.

Namaz arapçada (salat)demektir.salat hatırlatmadır suda GiZLi şirktir ki vakit geldiginde namaz kılıp sonradan diger vakit gelince tekrar namaza durmak bu şu demek oluyor

ALLAHIM ben geldim ALLAHIM namaz bitti görüşürüz...Bu gizli şirktir o namazın kula kazandırdıgı bir kaç hareketin sonunda sabah jimlastigi tarzı bir egzersizden öteye geçmez.

Halbuki ALLAHU ALA Saffat sureesinde şöyle buyuruyor;O kullarımki ibadetlerini ALLAHI görüyor gibi yaparlar.huşu içinde beni anarlar...Bu ayette sözü geçen müminler kalplerinde rahmet yüzlerinde esenllikten belli olur...zikirde ibadettir duaa da ibadettir.Kötü şey görüldügünde ona karsı sure okumakta ibadettir aynı zamanda kötüye karsı sure okumak (nas/felak gibi)cihaddır cihadın en büyügüdür...


iyi şey görüldügünde ALLAHTAN kendisi ve ailesi içinde hayırlısını istemek ve haset etmemek kıskanmamaktır.ALLAH bu kulları çok sever ve basiretlerini açar gönül gözü açık olan bir insanın yanılma payı gönül gözünün açık olmayan kısmı kadardır.

ALLAAH semi ALim basirdir.işiten gören bilen...Nitekim mevlana ccelaleddin rumide şekil ibadetleri ve saat iibadetleri hakkında ONLAR GiZLi SiRK içindedirler diye buyurmustur...ALLAHI anmak heran olmalıdır.

Arkadaşınızla konusabilirsiniz ama kalbiniz ALLAH ALLAH diye zikir yapıyorsa siz ibadet halindesinizdir.

özellikle namaz ALLAH huzurunda tam bir konsantrasyon halinde onunla görüşmektir sanki karşınızdaymış gibi evde kılmayın namazınızı her vakitte kabeye gidinn vechinizi ona dönün.namazda secdede de zikir yapın secdenizi uzun tutun nitekim ALLAHA en yakın yer secde anıdır...

Kibrimi ittim ALLAHIM büyük sensin sana döndüm yüzümü egildim gücünün karsısında yaratıcım sensin sen herşeye kadirsin senin gücün herşeye yeter. Beni geri çevirme kabul et makbul et ve günahlarımıda bagısla sana sıgındım günahlarımdan kusurlarımdan sen affetmeyi seversin töbe edenleri seversin cünki sen çok esirgeyen ve bagıslayan yüce rabbimizssin...secdenin manası budur secdede ne kısık nede yüksek hafif ama duyacagınız sekilde ALLAHUUUU ALAYLA konusun.

secdeden kalkınca tespih edin selam verin resulullaha ve ehlibeytine...

Namaz resmen huşu içinde kılındıgı zaman ARINMAYA YÖNELiKTiR ..Arınınki aklınızı bırakıp gönül kalp gözünüzle hakikatinizi yaşayabilin ve Rabbinizi bilin...

imam ALi k.v buyurdularki;kendini bilen rabbini bilir.Namazssın arınma olurmu olur fakat tam olmaz namaz dısındaki zikir ve ALLAHI hatırlama yanı salat sadece ALLAHTAN kopmamak ve korunmaktır..

Korunmak ne demek zuhruf suresinde kkim ALLAHın zikrinden gafil olursa yanına bir şeytan musallat ederiz...Korunmanız olan zikir olmadıgından seytanın vesveselerini yersiniz yedikçe uzaklasırsınız uzaklastıkca gözlerinize ve kalbinize perde iner.Evren ve ALLAHU ALANIN ve kendinizin sistemini anlayamazssınız..

Durduk yerde sıkıntı ve agresif defresif bir insan haline gelirsiniz ki günümüzde bu çoktur.Sebebiide rahmetten uzaklasmaktan kaynaklanmaktadır..ve en mühim olanı dini yanlış anlatan ama prof belgesiyle gezen veyahuttt bir takım tarikatların

görüntüleri yüzünden dini apayrı garip ve din dışı bir şekle sokup insanları onun içine çekmeye çalışmalarıdır...ki tüm insanları bir mekanda 7/24 zikir kuran ve namazla meskul düsünün...Ne olur sizce sakallar uzun cübbe vs vs vs.

o caiz degil bu caiz degil...Bu tutum kafirlerin ülkeyi işgal etmek istediklerinde ellerine gecen büyük bir koz olmazmı...ülkenin yöneticilerininde peşkeş çekişlerini düşünün nasıl bir durum cıkar sizce ortaya iRAN dediginizi duyar gibiyim.

Mustafa kemal ATATÜRK söyle demiştir.Zamanın yeniliklerine ayak uydurmayı kafirlik sayanların bu zannı islamı kafirlere teslim etmek degilde nedir.HER SARIKLIYI HOCA SANMAYIN HOCALIK SARIKLA DEGIL BEYiNLEDiR.

Müthiş bir açıklama caiz degil nükleerimiz olmasın tank almayalım kılıç yapalım ALLAH yolunda savaşalım bu ALLAHın asla hoş görmediği bir tutumdur ...Resulullah savaslarda emir vermeden önce beklerdi sebebi düşmanın silahlarına aletlerine denk olunca şimdi emrini verirdi.Demekki eşit olmak için çalışmak FARZDIR.

PEKi ÇALISMAK NE DEMEKTiR..CALISMAK ALLAH RIZASI iCiNSE IBADETIN EN BÜYÜKLERINDENDIR Yok dünyalık biriktirmek ve para hırsı var ise o asla makbul degildir.

ALLAH zikir şeklini tarif ediyor.onlar ki kıyamda (yani ayakta)iken otururken ve yan sağ taraflarına yatar vaziyette iken ALLAHI anarlar gökte ve yerde yarattıgım nimetlerimi düşünürler onlara katımızda büyük ecirler verecez...

bakın anmak bir yana suraya dikkat edin gökte ve yerdeki nimetleri düşünmekten söz ediyor burda büyük bir tiyo var gök ve yerde yaratılan seyleri anlamak için ne lazım bilgi yani ilim

zahiri bide batıni manalarını kavramak gerek ki anlayallım sebepleri bulalım işte ALLAHA ulasmanın bir diger yolu ilim kavramak ve onun işaretlerine şahit olmaktır iman etmektir iman bir seferde olmaz.

neye iman ettik ALLAHA ve resulüne ve ehlibeytin hak yol göstericiler olduklarına iman ettik.ve resulullah s.a.a.v e kuraan indi o söyledi diliyle okudu ayetleri onun diliyle kuran bizee kolaylastı anlayabildik veli olan imam ALi ki yasin suresi 12 de acıklanır (((fiy imamın mübin)))herseyin içinde sayıldıgı apaçık imam.kiii imam Ali ben konusan kuranın sorun bana beni kaybetmedden demiştir.

şimdi iman ettik ama bunlar aaçık imanlar ALLAHIN açıkça işaret ettigi emirleridir..Birde her hikmet ve evrende sebep sonuclarda cıkan sonuclarda ve anladıgımız konularda karsımıza cıkan şeylere iman mucizelere iman gök ehline yer ehline bunların hikmetlerine iman gök katlarındakii eleklere ve diger varlıkların varlıgına inanmak iman etmek ALLAHIN tüm evreni yaratıştaki hikmetlerini bulup işaret ettiği bana ER'in dedigi ve ALLAHA ererken nelerden geçmemiz gerektigi şeyleri bulmak ve uygulayıp her defasında dahada yaklasmaktır.

işte ibadetin en büyügü ALLAHI idrak ve onu görürcesine onu yasamaktır o şekilsizdir o mekansızdır ve isimsizdir...

Neden mi tüm isimler zaten onun tüm kainat mekanlar onun şekilsizdir çünki NU ARA NURDUR NURUN KUDRETiNiN şekle ihtiyacı yoktur

ALLAH HERYERDE VE HER AN HAZIR VE NAZIRDIR,heryerdediir.

YALNIZ ÖZELLiKLE BELiRTTiGi HUSUS SUDURKi ben beni ana kulumun kalbine misafir olurum.

kalbine benden baska ASK KOYMAYAN KULUM BANA ASIK OLUR

Bende ona ASIK OLURUM Sonra aramızdaki SIR PERDESiNi kaldırırım

BASKALARI YANILIRKEN ARTIK O YANILMAZ ...iste onlar gercek kahramanlardır ki o kullarımın sözleri peygamberlerin sözleri gibidir.

çünki hepimiz ALLAHIN halifesiyiz adem ogullarından kendime halife yaratacagım (allah cc) ayette melekler şunu söylüyor yeryüzünde kan döküp fesat cıkartacak bir kavim mi yaratacaksın biz seni tespih ediyoruz yarab hallifeye ne gerek var deyince

ALLAH ben bilirimde siz bilmezssiniz diye cevap verir...Ve melekler ademe secde ettiler.

halife adem ogulları olduk ki ALLAH herkese şah damarından daha yakın...bu yüzden peygamberlere gelen ilham ve vahiyler bizlerede gelir.

ALLAH ilham eder hata yaptırtmaz engeller işte tüm bunlar ALLAHU alayla irtibatı kesmeyen hatırlayan unutmayan kişilerde meydana gelir.

Dünya ve dünyevi işler ise uzakstırıcı eylemlerdir...ALLAH rızası için geçimi için veyahut ALLAHın dinine peygamberlerine düsman olan ve onların ümmeti olan müminlere düsmanlık yapan düşmanlara karsı savasmak vee bunun için çalışmak ibadettir

dünyevi kelimesi yüzünden yukarda saydıgım çalışanları tenzih ederim...Kasteddigim burda boş gezen aylaklık yapanlar içindir.Çünki ALLAH rızası için de çalışanlar ALLAHı anar dualarını yollar zikir yapar.

Hatta yaptıgı zikride resulullaha ve ehlibeytine armagan eder.


ALLAHA ulasmanın 2 yolu vardır biri AŞK tır ...Diger yolu ise ilimledir.

Ama ,ikisininde çizgisi biryere kadardır.o çizgiden sonra bu ikisinin birleşmesi gerekiir zira yarım kalırsınız...AŞKsız bir Alim kurumuş susuz kalmış çiçek gibidir.

aşk ve ilim birleşmesinden filizler meyvelenir ışıl ışıl parlar...Melekler semadan baktıklarında ışık görürler onlar işte ALLAHIN yeryüzündeki yıldızlarıdır.RENKLERiDE YESiLDiR.

işte tüm her ne olursa olsun yapılan ibadetler ALLAHA yaklastırıcı ALLAHIN bizim için nasibimizi açması vermesi kendine dahada cekmesi içindirki çaba gösterenle göstermeyen bir olurmu.

Bilenle bilmeyen bir olurmu...Hasta ziyaretini veya bir müslümanın bir diger müslüman kardeşini ziyaret etmesini bile ibadet sayan YÜCE KUDRET ALLAH ve yüce dinimizin bize verdigi haklara ve şu paye ye degere bir bakın...

Hersey hayırlı bir insan olup ALLAHA yaklasmak için aşkınıza ulasmak için herseyi yaparsınız degilmi

evinin etrafında dolasırsınız pencereye cıkarda görürüm diye bir nevi TAVAF EDERSINIZ

TIPKI KABE GiBi (*_*) ALLAHU ALA sizi bekliyor heryerde bulun hadi onu bulunda bitsin bu hasrret.

irfan ÖZGÜZEL
http://meleklergeliyor.blogspot.com


Esselamun aleyküm ve rahmetullah ya resulullah esselamun aleyküm ve rahmetulah ve bereketühü ya veliALLAH esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya hasanul mücteba esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya Hüseyin şehit(şahit) bi kerbela esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü yaaaa FATMATüL ZEHRA (Yemmi)

esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü VE ALi ALi iBRAHiME.
iMAM ALi iMAMiN MÜMiNiN Kerem ALLAHu Vechi ; imandan soruldugunda buyurdular:iman 4 direk üstünde durur:Sabır,yakin,adalet,CiHAD Özlem korku çekinmek tetikte durmak.Cenneti özleyen dileklerden vazgecer.Cehennemden korkan haramlardan çekinir.Dünyada çekinen kişi dünya musibetlerini hiçe sayar.Ölüme karşı tetik duransa hayırlı işlere koşar. Yakıyn de dört kısma ayrılır;Akıllılık hikmetiyormak geçmişlerden öğüt almak geçenlerin yolunu yordamını izlemek.Akıllılıkta gözü açık olana hikmet aydınlanır.Hikmeti apaydın gören ibret alır.ibret alansa geçmişlerdenmiş gibi hareket eder.Dünyaya da aldanmaz.

Adalet de dört kısımdır;Anlayışta derine dalmak bilgide derin olmak aydın hükümle karara varmak,hilimde direnmek,Kim anlayış sahibi olursa ilmin dibine dalar....kim ilmin dibine dalarsa hükümde yol yordam neyse elde eder;hilim sahibiolansa yaptıgı işte ileri gitmez insanlar arasında tertemiz yaşar.

SAVASTA 4 KISIMDIR;Dogruyu buyurmak kötülüğü nehyetmek gerçek işlerde doğru olmak gerçeğe uymayanlara düşmanlık gütmek...Dogruyu buyuran kişi inananların bellerini dogrultur... kötülüğü nehyeden münafıkların burunlarını kırar;gerçek işlerde doğru hareket eden kendisine gereken şeyi yapar;kötülere gerçeğe uymayanlarla düşman olan,Allah içinkızan kişiye öyle bir hale ererkiAllah onun yüzünden onun düşmanlarına kızar ve kıyamet gününde onu razı eder...
Reenkarnasyon olayındaki gerçekleri tenasuh kur'anda ve mantıkta ki izahı nedir? Yaşam olayının kurandaki delilleri rum suresi 55.56 cıayeetlerine kadaar kıyamet günü mücrimler yer yüzünden bir saat kadar bir zamanda yaşamlarının kısıtlandıgına yemin ederler ilmin gerçek bilincine vakıf olanlar ise sizler Allahın kitabında kıyamete kadar bedeni libas içindeydiniz yani değişik vucudlarda kalıp değiştirdiniz elbise giyip değiştirir gibi bu ortamda insanoğlu nasıl on veya onbeş sene yirmi sene önce giyip eskittiği elbiseleri hatırlamazssa örnek olarak girip çıktığı kalıpların da hatırlanmaması lazım ancak nufus kaydı gibi Allahın kitabında bu olay kayıtlıdır....

Maide S.60 Allahın lanetini hak edenler yani dışlananlar ve onlardan maymunlar ve domuzlar la tağutlara kulluk edenler kıldık bunların yeri en kötü mekan ve dalalet yoludur tağutlar yani Allah yolundan insanları saptırıp isyankar edenlere kulluk edenler ve enğam S/A38 rum 55,56 içeriği iile mütaala edelim.Orada mücrimler bir saatlik yaşamı ısrarla vurgularken ilim sahipleri hayır vallahi siz kıyamete kadar Allahın kitabında ceet libas ettiniz ve enğam suresi 38inci ayyete hiçbir hayvan yer yüzünde ve kanatlarla uçanlar mutlaka sizler gibi bir ümmet bizler asla ifrata mahal bırakmadık kitapta ve onlar Rablerine elbette haşr olacaklar yani Allahın huzuruna sürülecekler şimdi kur'an bir kayıt kitabından bahis ediyor hayvan olarak yer yüzünde cinsiyet ayırmaddan tanımlıyor.sizlerin emsali kanatları ile uçan herşey yine ayırmadan sizlerin emsali gibi bizim cinsiyetimizi kastederek ümmet idiler. Maide 60 Dıslananlardan maymun ve domuzlar kıldık isyana teşvik edenlere kulluk yapanlardan neler kıldık????

izahat vermesede iSRA SURESi ayet 50,51 Biz onlara taş olun veya demir hatta birbiriniz üzerinde büyüyen mikroplar olun dedik. Onlarda bizi kim iade edecek deki ilk yaratan peki ne zaman derlerki yakın olsa gerek çüünki onlar gecen asırlar içinde degişik kalıplra girmiş sekildeydiler. Ve bundan habersiz nisyan halindeyddiler bu haaldelerken kıyamete kadar kalsalar ömürlerini 1 saatlik yaşam zannederlerdi.

Resulu PEYGAMBER efendimiz s.a.a.v Hayber kıredeten hasiin sebt gününde anlam olarak isimde cumartesi olan asılda hakikatın tecelli günühakkın sabit oluşuna karşı adavet gösteren karşı çıkanlara sizler oluşuna karşı davet gösteren karşı çıkanlara sizler konusamayan maymunlar olun dedik diyor KURAN AZiMÜŞAN. CAFERi SADIKTAN salavatullahi aleyh resulullahi ve ehlibeytihi bir rivayet nakledilir.

ALLAH müminlerin gözlerine bir perde lütfetmiş engel koymuş zira o engel olmasaydı şeytan hizbi olan insan kılıgında iken onu görürdük ve o görüntüye dayanamazdık ve hayat çekilmez bir hal alırdı. Yani siz lokantada yolda otobüste heryerde innsanları hayvan suretiyle görürdünüz.ayı köpek eşşek yılan maymun domuz suretleriyle....

yahudilerine ey maymunların ve domuzların kardeşleri diye hitap ettiginde bunu ona kim haber verdi diye hayret ettiler. Matthaus kapitel 28.29.30.31.31 ve kurandaa vellezine eğtedev yevme sebti fekulne lehum künü kıredeten hasiin sebt günün de anlam olarak isimde cumartesi olan asılda haikatin tecelli günü hakkın sabit oluşuna karşı adavet gösteren karşı çıkanlaraa sizler konusamayan suskun maymunlar olunuz dedik.


BüTüN BUNLARDAN SONRA REENKARNASYONUN ENKARNE OLMANIN OLMADIGINIMI SAVUNACAAKSIN EY DiYANET.

Mehmet çelikcan hoca...

(Derleyen;Zülfikar.iRfaN )


Esselamun aleyküm ve rahmetullah ya resulullah esselamun aleyküm ve rahmetulah ve bereketühü ya veliALLAH esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya hasanul mücteba esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya Hüseyin şehit(şahit) bi kerbela esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü yaaaa FATMATüL ZEHRA (Yemmi)

esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü VE ALi ALi iBRAHiME.




EHLIBEYT HAKKINDA UYDURMA HADIS DIYENLERE KUR'AN DELiL


3-) Ve iz eserrannNebîyu ila ba'dı ezvacihi hadiysa* felemma nebbeet Bihi ve ezharehullahu 'aleyhi 'arrefe ba'dahu ve a'reda 'an ba'd* felemma nebbeeha Bihi kalet men enbeeke hazâ* kale nebbeeniyel'AliymulHabiyr;
Hani O Nebi (Hâtemün Nebi), eşlerinden birine (Hafsa'ya) sır olarak bir söz söylemişti. Ne zaman ki (Hafsa) onu (Ayşe'ye) haber verip, Allah da onu O'na (Hz.Rasûlullah'a) izhar edince; (Hz.Rasûlullah) o sözünün bir kısmını açıklamış ve bir kısmından vazgeçmişti. Nihayet (Hz.Rasûlullah) o sözü Ona (Hafsa'ya) haber verince (Hafsa) dedi ki: "Bunu sana kim haber verdi?" (Rasûlullah da) dedi ki: "Alîm, Habîr (olan) bana haber verdi."

4-) İn tetuba ilellahi fekad sağat kulubüküma* ve in tezahera 'aleyhi feinnAllahe HUve Mevlahu ve Cibriylu ve salihul mu'miniyn* velMelaiketü ba'de zâlike zahiyr;
Eğer ikiniz (Ayşe ve Hafsa) Allah'a tövbe ederseniz (ne âlâ); (yoksa) gerçekten kalpleriniz (Hak'tan) kaymış bulunuyor... Eğer O'nun aleyhine olarak birbirinize destek olursanız, muhakkak ki Allah, O'nun Mevlâ'sıdır; Cibrîl de, iman edenlerin sâlihi de Ondan sonra melâike de yardımcı olandır.

5-) Asa Rabbuhu in tallakakünne en yubdi lehu ezvacen hayren minkünne müslimatin mu'minatin kanitatin taibatin 'abidatin saihatin seyyibatin ve ebkâra;
Eğer sizi boşarsa, Rabbinin O'na, sizin yerinize sizden daha hayırlı, teslim olan, iman eden, itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, dünyalığa karşı oruçlu olan, dul ve bakire eşleri vermesi umulur.





4.cü ayettede belirtildiği gibi durum ortadadır ebubeki ve ömerin resulullahın yanına kızlarını vermeleri gayet acıktır..Peygamber zevcesi olunca onun evinde neler döndügünü onlardan ögrenmekte peygamber s.a.a.v e daha yakın olmak dahada kolaylasmaktadır.

daha yakın olmak dahada kolaylasmaktadır.

ebubekirin resulullahın dünyadan ayrıldıktan sonra ayseden kitap isteyip kendi alehinde olanları cıkartıp sabahlara kadar düsündügü tarihte kayıtlıdır ama kaynakları saklayanlara sormak lazım...kiiii bahane uydurmamak lazım herkesin aklı var diyanete baglı olmadan tarafsız arastırıldıgında hersey meydandadır.

resulullah s.a.a.v efendimizin cenazesine bile katılmak nasiplerinde yoktur cünki EHLiBEYT CENAZEYLE UGRASIRKEN CEBRAIL A.S.V KEVSER HAVUZUNDAN SU GETIRMISKEN naşı yıkanırken ve iMAM ALi K.V Salavatullahi aleyh resulullahi ve ehlibeytihi ve ali ali ibrahime cenazenin imamlıgını yapmıstır bu sırada ebubekir ömer ve osman birbilerine biat etmekle meskuldüler.

CENAZE BITTIGINDE DURUMU ÖGRENEN IMAM ALi K.V VE ESi KAiNATIN SULTANI FATMATÜL ZEHRA A.S.V annemiz çok üzüldü ve sunu söledi HAKKIMI HELAL ETMIYORUM RESULULLAH BABAMIN EMRINE NASIL KARSI GELIRLER.

ÜMMETIN YOL GÖSTERICISI ALIYi ILAN ETMEDIMI HICRETINDE GADIR HUMDA AYET INMEDIMI EBUBEKIRE ZORLA BIAT EDENLER DÖNDÜLER VE MAM ALIYE ZORLA YAPTILAR SANA OLAN BIATIMIZI KABUL ET DEYIP EFENDIMIZ ALIYE SIGINMISLARDIR.

sonradan tekrar ÖMER imam ALi k.v nin evini basmıs yakmakla tehdit etmiştir kapıyı kırmıstır kapı arkasında fatmatül zehra vardır ve kapı ona gelmiştir canını feci şekilde acıtmıstır.

RESULULLAH demiştirki ;kim ailemi sever iyilik ederse bana etmiştir bana iylik eden ve seven ALLAHA iylik etmiş ve sevmiştir.

imam aliyi k.v zorla ebubekire biat ettirmek istemişlerdir.

RESULULLAHIN BIR HADISI DAHA GERCEK OLMUSTUR YAAAAAAA ALiiiiii

benden sonra sen mescitte dostlarınla otururken seni tehdit etmeye gelecek olan bir topluluk gelecektir onlara iyi bak ONLAR BENDEN DEGILDIR SEFAATIMDEN MAHRUMDURLAR.

evet geldiler ya resulullah ömer ve adamları ebubekire biat ettirmek için emrine karsı gelmek icin nitekim yeni bir din ve kitap var ortada ÜMMETI EN IYI DINLE KORKUTARAK IDARE EDERSIN

BUGÜNKi SIYASETCILERIN ATALARI ISTE.....




EHLiBEYT HAKKINDA HADIS CARPITMA DIYENLERE hadis çarpıtma demiş ehlibeytten daha iyi peygamberin sünnetini ihya edecek ilme sahip biri varmıdır...sünnet dedigin tertip düzen ve uygulama sekillerinin dogruluguyla alakalı bunun dogru yada yanlıs oldugunu söyleme hakkına ve ilmine imam aliden k.v baska kim sahip olabilir.iLMiN KAPISI denmemısmıdır eger sizin

INANDDIGINIZI IDDA ETTIGINIZ IMAN ETTIGINIZ PEYGAMBERIMIZ S.A.A.V BUNU DEMISSE DAHA NEYI TARTISIYORSUNUZ iLiM DEYINCE AKLA TEK VE YEK IMAM ALI GELMELIDIR EN DOGRUSUNU ÖNCE ALLAH SONRADA 12 IMAM BILIR NEDEN ALLAHIN DINININ YARDIMCILARI ONLARDIR ILIM ONLARDAN TÜREMISTIR EGER ERMISLER EVLIYALAR VARSA HAYATLARINI ARASTIRIN HAKIKI ERMISLERDEN SÖZ EDIYORUM SAKAL UZATIP YERINDE OTURUP VAAZ VERENLERDEN DEGILL BIR ERMIS KITABA BAKIP KONUSMAZ BUNU UNUTMAYIN SAKIN HADISLERDEN COK SÖZ ETMEZ

AYETLERIYLE KONUSUR. BUNLARI ÖGRENIN ARTIK ALGILAYIN ANLAYIN BASINIZDAKI DIYANETIN TEZGAHLARINA GELIP KENDINIZE DiN MODELi TÜRETMEYiN... DIYANET KIMKI SANA DINI AKIL VERIYOR BIZ INSANIZ ADEM OGULLARIYIZ ALLAHIN HALIFELERIYIZ VEEE SÖZÜ GELMISKEN SURDAN SUNU ANLAMAKTA MÜMKÜN TÜM INSANLAR ALLAHIN HALIFESIDIR ADEMDEN KEDIME HALIFETULLAH YARATACAM DEMISTIR YÜCE KUDRET ALLAH AZZE VE CELLE DEMEK OLUYORKI PEYGAMBERDEN SONRA HALIFELIK DIYE BIR MAKAM YOK BU MAKAM TÜM INSANLARA VERILMIS BIRSEY O DÖNEMIN CAHILL INSANLARI BU KiSVEYi TAKMISTIR.

PEYGAMBERDEN SOONRA 12 IMAM VARDIR YANi iMAMET MAKAMI BU IMAMET MAKAMI HALIFELIK MAKAMIYLA KIYASLANABILIRMI IMAM DEMEK YOL GÖSTEREN iLiMi iSLEYEN DEMEKTIR PEYGAMBER EFENDIMIZ TEBLiG ETTi iMAMLARIMIZ BU iLiMi iSLEDi. MANASINI MAKSADINI HAKIKATINI ANLATTI ANLAMAMIZI SAGLADI....

YASiN SURESi 12 AYET FiY iMAMIN MÜBiN DiR HERSEYI APACIK BIR IMAMDA SAYMISIZ NE DEMEK BU IMAM CAMIDEKI IMAM DEGIL HERALDE O IMAM O ISMI NERDEN KIMDEN ALMIS AKLIMIZI BASIMIZA ALALIM IMANIMIZLA DINI ÖGRETIMIZLE OYNATMAYALIM 3 KURUSLUK YARIM AKILLI ADAMLAR YORUMLARI DEGISTIREREK GERCEKLERI SAPTIRIP ÜMMETI AYIRIP YOK ETME PLANINDA VEEEE IMANIMIZLA OYNAMAKTA....

KURANIN YORUMUNU DEGISTIRIP HAFIZALARDAN SILIP APAYRI BIR ÖGRETIYLE DIN KITAPLARINI YOK ETMEK ISTEYEN MASONIK TARIKATLARA SEYTANA TAPAN VE ONLARA HIZMET EDEN ADAMLARA MALZEME VERMEYELIM BIRLESELIM KAYNAK KARSILASTIRMALARI YAPIP TARIHI UNSURLARINI KONTROL EDELIM ILIM AGARTSIN SACLARIMIZI KÜFÜRLE LANETLE GECEN YILLAR AGAARTMASIN.... irfan ÖZ (Zülfikar)
Esselamun aleyküm ve rahmetullah ya resulullah esselamun aleyküm ve rahmetulah ve bereketühü ya veliALLAH esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya hasanul mücteba esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya Hüseyin şehit(şahit) bi kerbela esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü yaaaa FATMATüL ZEHRA (Yemmi)

esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü VE ALi ALi iBRAHiME.
Kuranın kanıtlı ayetlerinden yola cıkacak olursak ayet mucizelerinde tanımak akılı vasıta ederek inancımızın basireti yani keskin anlama kavrama anlayışımız ile kalbin iman gözü ile görebilir kavrayabilir fakat, tarifi gözle görüp kavrayısımızın olmadıgının kanıtları ibadette mekan veya yön hatadır.

Nitekim BAKARA suresinde şöyle buyurmaktadır yüce kudret c.c. insanlar arasındaki bazı beyinsizler onları yönelmekte oldukları kıbleden ne çevirdi diyecekler onlara deki doguda ALLAHIN batıda ALLAH diledigini dogru yola (hüda yolu) iletir.

Bu ayet efendimizle s.a.a.v ile alay eden hristiyanlar için inmiştir ayetin devamında şüphesiz seni bir yöne çeviricez. siz müslümanız diyorsunuz ama bizim kıblemize muhtacsınız demişlerdi hristiyanlar ve ayet nazil oldu.

Resulullah s.a.a.v'den örnekle devam edelim efendimiz hazretleri peygamber olmadan 30 yıl boyunca hira magrasında kendiyle ve rabbiyle başbaşa kalmış ibrahim a.s.v'mın salavatullahi aleyh dinini ihya etmiştir...Zikirle meşkul olmus kendisini her defasında süzmüştür.

Uyguladıgı bir ibadet şekli yoktur.Zira ALLAH hatırla demektedir yani namaz oturup kalkılan bir spor gibi gösterilmesi son derece cahilce bir açıklamadır.Günümüzde bu konuyu diyanet işleri tarafından bazı ilahiyatçılar bu şekilde açıklamaktadır.

Spor yapıyorsunuz halbuki namazda eklem yerlerini rahatlatıyor rukü secde kalk tekrar yat...Bu son derece yapmacık açıklama oldugu gibi buna inananlarda NAMAZI artık spor veyahut görev gibi görmektedir.

Namaz arapçada (salat)demektir.salat hatırlatmadır suda GiZLi şirktir ki vakit geldiginde namaz kılıp sonradan diger vakit gelince tekrar namaza durmak bu şu demek oluyor

ALLAHIM ben geldim ALLAHIM namaz bitti görüşürüz...Bu gizli şirktir o namazın kula kazandırdıgı bir kaç hareketin sonunda sabah jimlastigi tarzı bir egzersizden öteye geçmez.

Halbuki ALLAHU ALA Saffat sureesinde şöyle buyuruyor;O kullarımki ibadetlerini ALLAHI görüyor gibi yaparlar.huşu içinde beni anarlar...Bu ayette sözü geçen müminler kalplerinde rahmet yüzlerinde esenllikten belli olur...zikirde ibadettir duaa da ibadettir.Kötü şey görüldügünde ona karsı sure okumakta ibadettir aynı zamanda kötüye karsı sure okumak (nas/felak gibi)cihaddır cihadın en büyügüdür...


iyi şey görüldügünde ALLAHTAN kendisi ve ailesi içinde hayırlısını istemek ve haset etmemek kıskanmamaktır.ALLAH bu kulları çok sever ve basiretlerini açar gönül gözü açık olan bir insanın yanılma payı gönül gözünün açık olmayan kısmı kadardır.

ALLAAH semi ALim basirdir.işiten gören bilen...Nitekim mevlana ccelaleddin rumide şekil ibadetleri ve saat iibadetleri hakkında ONLAR GiZLi SiRK içindedirler diye buyurmustur...ALLAHI anmak heran olmalıdır.

Arkadaşınızla konusabilirsiniz ama kalbiniz ALLAH ALLAH diye zikir yapıyorsa siz ibadet halindesinizdir.

özellikle namaz ALLAH huzurunda tam bir konsantrasyon halinde onunla görüşmektir sanki karşınızdaymış gibi evde kılmayın namazınızı her vakitte kabeye gidinn vechinizi ona dönün.namazda secdede de zikir yapın secdenizi uzun tutun nitekim ALLAHA en yakın yer secde anıdır...

Kibrimi ittim ALLAHIM büyük sensin sana döndüm yüzümü egildim gücünün karsısında yaratıcım sensin sen herşeye kadirsin senin gücün herşeye yeter. Beni geri çevirme kabul et makbul et ve günahlarımıda bagısla sana sıgındım günahlarımdan kusurlarımdan sen affetmeyi seversin töbe edenleri seversin cünki sen çok esirgeyen ve bagıslayan yüce rabbimizssin...secdenin manası budur secdede ne kısık nede yüksek hafif ama duyacagınız sekilde ALLAHUUUU ALAYLA konusun.

secdeden kalkınca tespih edin selam verin resulullaha ve ehlibeytine...

Namaz resmen huşu içinde kılındıgı zaman ARINMAYA YÖNELiKTiR ..Arınınki aklınızı bırakıp gönül kalp gözünüzle hakikatinizi yaşayabilin ve Rabbinizi bilin...

imam ALi k.v buyurdularki;kendini bilen rabbini bilir.Namazssın arınma olurmu olur fakat tam olmaz namaz dısındaki zikir ve ALLAHI hatırlama yanı salat sadece ALLAHTAN kopmamak ve korunmaktır..

Korunmak ne demek zuhruf suresinde kkim ALLAHın zikrinden gafil olursa yanına bir şeytan musallat ederiz...Korunmanız olan zikir olmadıgından seytanın vesveselerini yersiniz yedikçe uzaklasırsınız uzaklastıkca gözlerinize ve kalbinize perde iner.Evren ve ALLAHU ALANIN ve kendinizin sistemini anlayamazssınız..

Durduk yerde sıkıntı ve agresif defresif bir insan haline gelirsiniz ki günümüzde bu çoktur.Sebebiide rahmetten uzaklasmaktan kaynaklanmaktadır..ve en mühim olanı dini yanlış anlatan ama prof belgesiyle gezen veyahuttt bir takım tarikatların

görüntüleri yüzünden dini apayrı garip ve din dışı bir şekle sokup insanları onun içine çekmeye çalışmalarıdır...ki tüm insanları bir mekanda 7/24 zikir kuran ve namazla meskul düsünün...Ne olur sizce sakallar uzun cübbe vs vs vs.

o caiz degil bu caiz degil...Bu tutum kafirlerin ülkeyi işgal etmek istediklerinde ellerine gecen büyük bir koz olmazmı...ülkenin yöneticilerininde peşkeş çekişlerini düşünün nasıl bir durum cıkar sizce ortaya iRAN dediginizi duyar gibiyim.

Mustafa kemal ATATÜRK söyle demiştir.Zamanın yeniliklerine ayak uydurmayı kafirlik sayanların bu zannı islamı kafirlere teslim etmek degilde nedir.HER SARIKLIYI HOCA SANMAYIN HOCALIK SARIKLA DEGIL BEYiNLEDiR.

Müthiş bir açıklama caiz degil nükleerimiz olmasın tank almayalım kılıç yapalım ALLAH yolunda savaşalım bu ALLAHın asla hoş görmediği bir tutumdur ...Resulullah savaslarda emir vermeden önce beklerdi sebebi düşmanın silahlarına aletlerine denk olunca şimdi emrini verirdi.Demekki eşit olmak için çalışmak FARZDIR.

PEKi ÇALISMAK NE DEMEKTiR..CALISMAK ALLAH RIZASI iCiNSE IBADETIN EN BÜYÜKLERINDENDIR Yok dünyalık biriktirmek ve para hırsı var ise o asla makbul degildir.

ALLAH zikir şeklini tarif ediyor.onlar ki kıyamda (yani ayakta)iken otururken ve yan sağ taraflarına yatar vaziyette iken ALLAHI anarlar gökte ve yerde yarattıgım nimetlerimi düşünürler onlara katımızda büyük ecirler verecez...

bakın anmak bir yana suraya dikkat edin gökte ve yerdeki nimetleri düşünmekten söz ediyor burda büyük bir tiyo var gök ve yerde yaratılan seyleri anlamak için ne lazım bilgi yani ilim

zahiri bide batıni manalarını kavramak gerek ki anlayallım sebepleri bulalım işte ALLAHA ulasmanın bir diger yolu ilim kavramak ve onun işaretlerine şahit olmaktır iman etmektir iman bir seferde olmaz.

neye iman ettik ALLAHA ve resulüne ve ehlibeytin hak yol göstericiler olduklarına iman ettik.ve resulullah s.a.a.v e kuraan indi o söyledi diliyle okudu ayetleri onun diliyle kuran bizee kolaylastı anlayabildik veli olan imam ALi ki yasin suresi 12 de acıklanır (((fiy imamın mübin)))herseyin içinde sayıldıgı apaçık imam.kiii imam Ali ben konusan kuranın sorun bana beni kaybetmedden demiştir.

şimdi iman ettik ama bunlar aaçık imanlar ALLAHIN açıkça işaret ettigi emirleridir..Birde her hikmet ve evrende sebep sonuclarda cıkan sonuclarda ve anladıgımız konularda karsımıza cıkan şeylere iman mucizelere iman gök ehline yer ehline bunların hikmetlerine iman gök katlarındakii eleklere ve diger varlıkların varlıgına inanmak iman etmek ALLAHIN tüm evreni yaratıştaki hikmetlerini bulup işaret ettiği bana ER'in dedigi ve ALLAHA ererken nelerden geçmemiz gerektigi şeyleri bulmak ve uygulayıp her defasında dahada yaklasmaktır.

işte ibadetin en büyügü ALLAHI idrak ve onu görürcesine onu yasamaktır o şekilsizdir o mekansızdır ve isimsizdir...

Neden mi tüm isimler zaten onun tüm kainat mekanlar onun şekilsizdir çünki NU ARA NURDUR NURUN KUDRETiNiN şekle ihtiyacı yoktur

ALLAH HERYERDE VE HER AN HAZIR VE NAZIRDIR,heryerdediir.

YALNIZ ÖZELLiKLE BELiRTTiGi HUSUS SUDURKi ben beni ana kulumun kalbine misafir olurum.

kalbine benden baska ASK KOYMAYAN KULUM BANA ASIK OLUR

Bende ona ASIK OLURUM Sonra aramızdaki SIR PERDESiNi kaldırırım

BASKALARI YANILIRKEN ARTIK O YANILMAZ ...iste onlar gercek kahramanlardır ki o kullarımın sözleri peygamberlerin sözleri gibidir.

çünki hepimiz ALLAHIN halifesiyiz adem ogullarından kendime halife yaratacagım (allah cc) ayette melekler şunu söylüyor yeryüzünde kan döküp fesat cıkartacak bir kavim mi yaratacaksın biz seni tespih ediyoruz yarab hallifeye ne gerek var deyince

ALLAH ben bilirimde siz bilmezssiniz diye cevap verir...Ve melekler ademe secde ettiler.

halife adem ogulları olduk ki ALLAH herkese şah damarından daha yakın...bu yüzden peygamberlere gelen ilham ve vahiyler bizlerede gelir.

ALLAH ilham eder hata yaptırtmaz engeller işte tüm bunlar ALLAHU alayla irtibatı kesmeyen hatırlayan unutmayan kişilerde meydana gelir.

Dünya ve dünyevi işler ise uzakstırıcı eylemlerdir...ALLAH rızası için geçimi için veyahut ALLAHın dinine peygamberlerine düsman olan ve onların ümmeti olan müminlere düsmanlık yapan düşmanlara karsı savasmak vee bunun için çalışmak ibadettir

dünyevi kelimesi yüzünden yukarda saydıgım çalışanları tenzih ederim...Kasteddigim burda boş gezen aylaklık yapanlar içindir.Çünki ALLAH rızası için de çalışanlar ALLAHı anar dualarını yollar zikir yapar.

Hatta yaptıgı zikride resulullaha ve ehlibeytine armagan eder.


ALLAHA ulasmanın 2 yolu vardır biri AŞK tır ...Diger yolu ise ilimledir.

Ama ,ikisininde çizgisi biryere kadardır.o çizgiden sonra bu ikisinin birleşmesi gerekiir zira yarım kalırsınız...AŞKsız bir Alim kurumuş susuz kalmış çiçek gibidir.

aşk ve ilim birleşmesinden filizler meyvelenir ışıl ışıl parlar...Melekler semadan baktıklarında ışık görürler onlar işte ALLAHIN yeryüzündeki yıldızlarıdır.RENKLERiDE YESiLDiR.

işte tüm her ne olursa olsun yapılan ibadetler ALLAHA yaklastırıcı ALLAHIN bizim için nasibimizi açması vermesi kendine dahada cekmesi içindirki çaba gösterenle göstermeyen bir olurmu.

Bilenle bilmeyen bir olurmu...Hasta ziyaretini veya bir müslümanın bir diger müslüman kardeşini ziyaret etmesini bile ibadet sayan YÜCE KUDRET ALLAH ve yüce dinimizin bize verdigi haklara ve şu paye ye degere bir bakın...

Hersey hayırlı bir insan olup ALLAHA yaklasmak için aşkınıza ulasmak için herseyi yaparsınız degilmi

evinin etrafında dolasırsınız pencereye cıkarda görürüm diye bir nevi TAVAF EDERSINIZ

TIPKI KABE GiBi (*_*) ALLAHU ALA sizi bekliyor heryerde bulun hadi onu bulunda bitsin bu hasrret.

irfan ÖZGÜZEL


Esselamun aleyküm ve rahmetullah ya resulullah esselamun aleyküm ve rahmetulah ve bereketühü ya veliALLAH esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya hasanul mücteba esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü ya Hüseyin şehit(şahit) bi kerbela esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü yaaaa FATMATüL ZEHRA (Yemmi)

esselamun aleyküm ve rahmetullahiş bereketühü VE ALi ALi iBRAHiME.